WIE IS MANDY?

Ik ben een boogschutter en een boogschutter staat voor veel verschillende karaktereigenschappen. Eerlijkheid, intellectueel, krachtig en avontuurlijk. Lees meer over mijn waarden onderstaand.  

Zeer eerlijk

"Het zijn mensen die er niet omheen draaien en zeggen wat ze denken. Over het algemeen doen ze dit wel op een beheerste manier, maar kan het niet anders, dan zijn ze recht door zee. Ze hebben meestal wel veel voor mensen over."

Allereerst ben ik mij gaan focussen op mijn manier van werken in combinatie met eerlijkheid. Halverwege het project waar wij aan werken op school kregen wij een feedback moment. Mijn mede studenten gaven aan dat ik een echte leider ben binnen de groep, maar wel heel direct kan zijn. Ik hou ervan als alles duidelijk op orde is en er geen loose-ends zijn. Dit kan ik dan ook gelijk opsommen en zorgen dat er overzicht is binnen de groep, ik draai er dan ook niet omheen als er dingen niet gebeuren, dan spreek ik diegene erop aan. Dit kan gezien worden als positief en negatief. Ik probeer hier mijn balans binnen te vinden. 

Intellectueel

Misschien laten ze het niet altijd even duidelijk merken, maar het zijn over het algemeen zeer slimme mensen, die zeker wel weten wat er allemaal in de wereld speelt.

Ik ben heel nieuwsgierig naar wat er gebeurd in de wereld en om mij heen. Ik kan mij dan ook helemaal verliezen in bepaalde onderwerpen omdat het mij zo raakt of interesseert. Ik wil dan ook alles weten, alles uitzoeken en zorgen dat ik ook over de juiste informatie beschik. Vanuit hier vind ik het dan interessant om mijn kennis te delen met anderen. 

Normen en waarden

Boogschutters zijn zeer filosofisch en hebben een zeer goed gevoel over wat allemaal goed en fout is. Daar kunnen ze zeer verstandig over praten en ze streven meestal het goede na.

Ik ben een nadenker, ik hou ervan om mezelf te verliezen in gedachtes en mijn gedachtes te gebruiken om nieuwe dingen te ontwikkelen, of om adviezen op te stellen. Ik ben een echte luisteraar, behulpzaam en sta altijd klaar voor iedereen. 

Krachtig

Boogschutters zijn zowel geestelijk als fysiek krachtpatsers. Ze komen imposant of atletisch over en spenderen ook best wel wat tijd aan sport en avontuur.

Ik ben een krachtig persoon al spendeer ik mijn tijd niet in de sportschool. Ik vind sporten leuk maar ik kom er op dit moment gewoon niet aan toe. Een krachtpatser ben ik nu niet, maar wie weet wat de toekomst brengt. Ik sta open voor veel veranderingen, wat mij avontuurlijk maakt.

Avontuurlijk

Boogschutters zullen niet graag thuis blijven. Ze trekken er het liefst op uit om allerlei leuke activiteiten te ondernemen.

Reizen is een van mijn grootste passies. Ik vind het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en last minute reisjes te boeken. Vanaf mijn 16e heb ik regelmatig alleen gevlogen naar plekken over heel Europa. Ik bezocht daar concerten, ontmoette nieuwe mensen uit allerlei verschillende landen en vloog van hot naar her. Ik ben erg ondernemend en hierin komt mijn krachtige kant naar boven. Ik vind het een uitdaging.


IK EN MIJN STUDIE

Cultural Venue Management

Ik ben mijn eerste jaar begonnen op het BUAS met International Leisure management. Ik heb studeren in het engels altijd erg leuk en uitdagend gevonden. Voordat ik met deze studie begon, heb ik een jaar in Londen gewoond en gestudeerd. Dit heb ik gedaan omdat het altijd een droom van mij was geweest om in Londen te wonen en de taal als een echte local te leren beheersen. 

Helaas was de specialisatie die ik zo interessant vond op het BUAS niet beschikbaar in het engels. Na veel discussies met Mireille Heinen en mijn docenten, lezingen en workshops heb ik er toch voor gekozen om terug te gaan ná het eerste jaar naar de Nederlandse studie Leisure management. Mijn P heb ik wel internationaal bemachtigd. Hier ben ik erg trots op.

Mijn tweede studiejaar begon dan ook in de klas van Cultural Venue Management. CVM is een specialisatie binnen de studie Leisure Management. Hierbij wordt gefocust op evenementen binnen de culturele sector. Hieronder vallen musea, bibliotheken, poppodia, theater, smart venues, city marketing en veel meer.

Ik heb voor CVM gekozen omdat ik een grote passie heb voor muziek. Ik wil na mijn studie graag werken in de artiesten wereld en heb mij daarom gefocust op CVM. Ik vind het werken in kleine groepen en klassen fijn. Dit maakt de band binnen het team ook sterker. 


IK EN HET WERKVELD

Wat wil ik bereiken en wat draagt mijn studie daaraan bij?

Tijdens mijn vorige studie heb ik stage gelopen bij Ticketmaster Nederland. Dit was zo'n indrukwekkende stage dat ik onwijs nieuwsgierig ben geworden naar meer. Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen binnen de muziek wereld waardoor ik een breed netwerk heb gecreëerd. Maar omdat dit nu inmiddels alweer 3 jaar geleden is is het belangrijk om mijn netwerk weer te verbreden. Dit omdat ik door wil gaan in de muziekwereld. Mijn droomstage is dan ook bij Universal Music Entertainment. Ik ben al enkele jaren bezig om binnen te komen bij het bedrijf alleen deed tot nu toe nog niet aan de vereiste aspecten. Maar ik geef niet op. Door actief betrokken te zijn binnen de track probeer ik zo veel mogelijk te leren van het werkveld. Alle uitstapjes die we vanuit de studie maken reflecteer ik zodat ik ontdek wat ik wel en niet leuk vind. 

In een van de eerste lessen van de playground moesten wij een sessie organiseren. Bij ons stond leren van elkaar centraal. Ontdekken wat voor connecties iedereen nou werkelijk heeft. Het is belangrijk dat je elkaar helpt binnen zo'n kleine community want misschien is het voor jou een kennis, maar voor een ander een droombaan.

CVM helpt mij dichterbij mijn droomstage te komen door bedrijven te bezoeken die mij interesseren. Wij zijn onder andere naar de Effenaar geweest, Gebouw-T, TRIX en veel meer! In de toekomst hoop ik ook langs Paradiso en Melkweg te gaan, omdat ik dolgraag met de mensen daar zou willen spreken.


EEN INTERVIEW

Om mij te oriënteren binnen het werkveld heb ik Harald van der Sluijs geïnterviewd om zo te ontdekken of citymarketing ook bij mij past. 

Om te ontdekken wat er bij mij past en wat een mogelijke stage kan zijn ben ik op onderzoek uitgegaan.

Voor een opdracht 'Jobhunt' heb ik mij verdiept in het onderwerp citymarketing. Hiervoor heb ik een interview gehad met Harald van der Sluijs, werkzaam bij RBT Heuvelrug & Vallei.

Dit is een totaal andere richting die ik binnen mijn portfolio laat zien, maar die ik eigenlijk heel interessant vind. Ik heb mij binnen mijn netwerk zo erg gericht al op de muziekwereld dat ik mijn kennis wil verbreden en eigenlijk open wil staan voor meer dan alleen events. Ik heb citymarketing altijd al interessant gevonden en was benieuwd wat Harald hierover kon vertellen. Harald gaf mij meer inzicht in het werk wat hij verrichte. Hij is verantwoordelijk voor alle stakeholders binnen de provincie Utrecht met betrekking tot het toerisme van deze regio. Zo bedenkt hij manieren om meer mensen te trekken naar bijvoorbeeld Baarn. Harald heeft een AR wandelroute door het Baarnse Bos gecreëerd dat de bezoekers het verschil tussen nu en vroeger laat zien door middel van een iPad. Ook spreekt hij diverse winkeliers om te zorgen dat het 'gezellig winkelen' in de kleinere dorpjes blijven bestaan, sinds veel winkeliers hun deuren moeten sluiten in verband met het vele online bestellen.



Ik vond dit zelf erg interessant en leuk omdat dit eigenlijk totaal anders is dan wat ik voor ogen had. Je bent eigenlijk heel erg vrij in je werk en kan verschillende nieuwe concepten creëren die te maken hebben met marketing en toerisme. Citymarketing behoud ik tot mijn interesses in het vakgebied en eventuele tweede stage. 

IK ALS LEIDER

In 'De zeven vaardigheden voor succes in je leven', welke overigens gelijk zijn aan de 7 eigenschappen voor effectief Leiderschap, beschrijft Stephen Covey (1989) een model over behalen van succes. Dit model bestaat uit 3 gedeelten, waarin 7 persoonlijke eigenschappen behandeld worden die de afgelopen 200 jaar in de literatuur worden beschreven als factoren voor succes. Het eerste deel beschrijft het streven naar onafhankelijkheid, deel twee beschrijft het kiezen voor wederzijdse afhankelijkheid en het derde deel het scherp houden van de zaag, ofwel succesvol te blijven. 

Wees proactief

"Veel mensen schuiven verantwoordelijkheden van zich" is iets wat veel staat beschreven. Ik neig ernaartoe om in een afwachtende houding te treden als ik iets lastig vind. Het is dus belangrijk voor mij om te gaan leren een actievere houding aan te nemen als het aankomt op taken die mij minder aanspreken. 

Begin met het einde voor ogen

Wanneer ik een plan heb raak ik vaak erg enthousiast en zie ik het helemaal voor mij. Ik wil graag naar mijn doel toewerken en ben dan erg gemotiveerd omdat voor elkaar te krijgen. Ik heb het helemaal in mijn hoofd. Het is belangrijk om je doelen te visualiseren zodat je weet waar je iets voor doet. Anders is het gemakkelijk om vast te raken.

Belangrijke zaken eerst

Het maken van planningen is erg belangrijk. Dit merk ik al tijdens mijn studie. Ik vind het soms lastig belangrijke zaken voorop te stellen omdat ik het bijvoorbeeld leuker vind om iets creatiefs te doen dan iets te leren. Het is belangrijk dat je hier de juiste balans in vindt en de meest urgente, belangrijke zaken voorop stelt. Dit merkte ik ook tijdens mijn stage. Hierbij werden urgente berichten zo snel mogelijk afgehandeld en ging je daarna verder met waar je mee bezig was.

Denk win-win

Met samenwerken bereik je het meest. Dit merk ik ook binnen mijn projectgroep. Wanneer wij elkaar helpen met bepaalde opdrachten kom ik erachter dat wanneer je je kennis combineert je veel meer kunt bereiken dan alleen. Het is dus niet alleen maar geven en nemen maar samenwerken. 

Eerst begrijpen dan begrepen worden

Omdat er veel mis kan gaan binnen de communicatie is het belangrijk dat je weet waar je over praat. Als je niet achter je idee staat, kan je het ook niet overbrengen, hoe leuk je concept ook is. Zorg dat je eerst alles hebt uitgedacht en beheerst voordat je het overbrengt op anderen. Ik heb dit ook geleerd met het geven van presentaties. Zodra ik mijn eigen dingen volledig begrijp, weet ik het ook met dezelfde enthousiasme over te brengen naar de groep. 

Synergie

"Synergie is de meerwaarde van het geheel ten opzichte van de delen. De relatie die de delen met elkaar onderhouden, is zelf ook een deel: het krachtigste en opwindendste."
"Een en een is drie, of meer."

Synergie kan pas plaatsvinden wanneer er veel extra vertrouwen in elkaar is. Men durft zich dan bloot te geven, waarin anderen zichzelf wellicht herkennen en durven zelf ook ter tafel te leggen. Er ontstaat wisselwerking en er komt ruimte voor creatieve empathie. Nieuwe inzichten krijgen een kans en het proces wordt gaande gehouden door een sfeer van opwinding en avontuur.

Houd de zaag scherp

Het gaat hier om het onderhoud van je lichamelijke, spirituele, geestelijke en sociaal-emotionele vaardigheden: onderhoud en verbetering van het beste instrument dat je hebt - jezelf. Zorg voor een juiste balans in het leven. Creëer een betere versie van jezelf. Ik zorg ervoor dat ik alle vaardigheden in balans hou door goed te reflecteren op mijzelf en mijn gevoelens. Ik ben hier vaak heel open en eerlijk over.


COMMUNICATIESTIJLEN

Er zijn vier verschillende soorten communicatiestijlen. Waaronder; Analyser, Supporter, Controler en de Promoter. Onderstaand zijn de verschillende communicatiestijlen beschreven en reflecteer ik op mijzelf welke communicatiestijl op mij aansluit. Hiervoor heb ik een online test gedaan om te ontdekken wat bij mij past.

Analyser

Mensen met analyserstijl hebben vaak een probleemonderzoekende houding. Ze maken goed onderbouwde beslissingen doordat ze alle feiten tegen elkaar afwegen. Ze brengen kalmte in een groep doordat ze goed kunnen luisteren. Hebben zij eenmaal een emotionele band met iemand, dan is dat in principe voor altijd.

Ze worden vaak gezien als adviseurs omdat ze serieus en precies zijn. Ze zullen niet snel onwaarheden verkondigen. Hun solide en rustige manier van doen maakt dat anderen zich tot hen wenden voor het krijgen van raad, de exacte feiten en precieze informatie.

Supporter

Mensen met supporterstijl kunnen het met de meeste mensen wel goed vinden. Het zijn mensen waar je niet snel ruzie mee zult krijgen. Ze hebben het liefst een paar goede vrienden om zich heen om mee te praten. Ze worden ervaren als goede luisteraars en mensen vinden veel steun bij hen.

Supporters hebben er geen behoefte aan om anderen te imponeren, de competitie aan te gaan of hen te overtuigen van hun gelijk. Ze zijn vriendelijk, ze houden rekening met de mensen om zich heen en ze zijn betrouwbaar. Waardering vinden ze fijn als het gemeend is, het liefst onder vier ogen zonder al te veel poespas.

Controler

Mensen met controlerstijl zijn veelal actief, onafhankelijk en ambitieus. Ze stralen zelfvertrouwen uit en zijn geboren leiders. Controlers houden van organiseren en kunnen dat ook goed. Ze gaan uit van feiten en niet van speculaties.

Controlers houden van structuur en efficientie. Ze maken gemakkelijk en snel besluiten. Ze kunnen goed orde scheppen in een chaos en zijn bereid om hard te werken. In hun werk houden controlers meestal van een uitdaging waar vaart in zit en ze raken verveeld als het tempo te laag ligt.

Promotor

Als er ergens iets te doen is, is de promotor erbij! Het liefst organiseert ie het zelf!

Mensen met promotorstijl worden gezien als stimulerend gezelschap, sociaal, vriendelijk, levendig en persoonlijk. Ze houden van plezier maken en het liefst met zo veel mogelijk spontane mensen om zich heen. Ze houden van spektakel en hebben veel goede ideeën. Nog voor het eerste idee verteld is, heeft de promoter natuurlijk alweer een nog veel beter idee!

Mensen zien promotors als sociaal en krachtig. Ze proberen anderen bij hun plannen en activiteiten te betrekken, vooral als het om ontspanning en vermaak gaat. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Promotor vinden het fijn om gewaardeerd te worden en dat mag dan meestal ook best en plein public en met een grote bos bloemen.

© AMETHIST Developing People | Argonweg 7c | 3812 RB Amersfoort | 033 - 737 01 82 - https://amethist.nl/communicatiestijlentest/result/WDaoZ2CiPM

IK ALS COMMUNICATIEF LEIDER

Welke communicatiestijlen het beste bij mij paste volgens de test waren 'supporter' en 'analyser'. Hierin herken ik mijzelf terug omdat ik in mijn werkhouding soms ook redelijk afwachtend kan overkomen. Dit komt door mijn bescheiden en onzekerheid. Zodra ik mij meer op mijn gemak voel kom ik uit voor mijn ideeën en meningen. Ik ben onwijs loyaal, sta altijd open voor anderen en zijn verhalen. Ik ben het échte luisterende oor binnen mijn vriendengroep en sta altijd klaar met mijn adviezen. 

Als ik naar mijzelf kijk binnen het werkveld sta ik altijd klaar voor iedereen van het team. Ik wil graag alles goed doen en loop dan ook niet de kantjes ervan af. Binnen het team ben ik dan ook vaak het luisterend oor en de bemiddelaar.


IK EN ONLINE

Twitter, Instagram, Facebook, Youtube, Pinterest

Wanneer je later op zoek gaat naar een leuke baan, is het belangrijk dat je weet hoe je online vindbaar bent. Door te onderzoeken wat er werkelijk allemaal online te vinden is van jezelf heb ik een filmpje opgenomen om je mee te nemen door een online tocht op zoek naar informatie over jezelf. Het is grappig maar ook schokkend wat er eigenlijk allemaal te vinden is, zonder dat je dat zelf door hebt. Het is belangrijk dat je goed bedenkt wat jij wel wilt laten zien aan de buitenwereld en wat niet. Want eenmaal gepost, gaat het ook niet meer weg.
Ontdek wat ik heb gevonden in het onderstaande filmpje.

© 2018 MANDYCATHARINA.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin